ΚεντρικήΚοινωνικά

Εθελοντική ομάδα “Ρωμηών Πράξεις”: Παρουσίαση έκδοσης “Κωνσταντινούπολη, τα γεγονότα της 6ης – 7ης Σεπτεμβρίου 1955″

20\9/2024

Η εθελοντική ομάδα «ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ», σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου, την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την αρωγή των Δήμων Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, παρουσιάζουν την έκδοση του Αρχείου του Στρατοδίκη FahriÇokerμε τίτλο «Κωνσταντινούπολη -Τα γεγονότα της 6ης- 7ης Σεπτεμβρίου 1955. Φωτογραφίες και Έγγραφα».(μτφρ. Θάνος Ζαράγγαλης, εκδόσεις ΝΙΚΑΣ).

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη Δεύτερα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 (προσέλευση ώρα 18:00), στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59.

Το βιβλίο περιλαμβάνει σπάνιο πρωτογενές αρχειακό υλικό, όπως ονομαστικά εντάλματα συλλήψεων της αστυνομίας, κατηγορητήρια, αθωωτικές αποφάσεις κ.ά., που δημοσιεύονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Άγγελος Συρίγος, αν. Καθ. Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, ο Παντελής Βίγκας, Άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ της ΜΧΕ(Μεγάλης Χριστού Εκκλησίας),οι ακαδημαϊκοί prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan και Doç. Dr. Nurşen Gürboğa. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Γεώργιος Κουβαράς.

Στην εκδήλωση, επίσης, θα γίνει αφιέρωμα με προβολή στον αείμνηστο πρέσβη Αλέξη Αλεξανδρή.

Θα υπάρχει φωτογραφική έκθεση από το αρχείο του FahriÇoker, προβολές μικροταινιών ενώ τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωση θα έχει ο κ. Στ. Μπερμπέρης.

Τέλος, θα ανακοινωθεί η προκήρυξη διαγωνισμού κειμένου και καλλιτεχνικού εξωφύλλου.

Πηγή https://www.xtypos.gr

Related posts

ΔΕΗ: Νέο deal στις ΑΠΕ ανακοινώνει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

xristiana

Μπανάνα: Γιατί δεν πρέπει να την προσθέτετε στα smoothies – Νέα έρευνα αποκαλύπτει

xristiana

Η ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

xristiana