ΚεντρικήΜαγειρική

Σκορδάτες γαρίδες με μπρόκολο

19/9/2024

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • 6 μέτριες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες, χωρισμένες
  • 4 φλιτζάνια μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
  • ½ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
  • 1 κιλό ωμές γαρίδες αποφλοιωμένες και ξεφλουδισμένες (21-30)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, συν περισσότερο για έξτρα γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μισό σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε το μπρόκολο, την πιπεριά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές και προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας νερό, αν η κατσαρόλα είναι πολύ στεγνή, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για 3 με 5 λεπτά. Μπορείτε να μεταφέρετε σε ένα μπολ για να διατηρήσετε ζεστό το μείγμα.

Βήμα 2ο

Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στην κατσαρόλα. Προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τις γαρίδες και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες, για 3 έως 5 λεπτά. Επιστρέψτε το μείγμα του μπρόκολου στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Σερβίρετε πάνω από δημητριακά ολικής αλέσεως ή ρύζι.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

Η ιστορία του Ερυθρού Σταυρού

xristiana

Οικογένεια, μέλος της οποίας είναι ΑμεΑ αθλήτρια με διακρίσεις με την Εθνική ομάδα, έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό και απειλείται με έξωση.

xristiana

Δωρεάν Webinar Με Θέμα «Κρίσεις Και Προσαρμοστικότητα Μέσα Στη Σχολική Τάξη: Στηρίζοντας Τους Εκπαιδευτικούς Μέσω Της Ψυχοεκπαίδευσης»

xristiana