ΚεντρικήΠεριβάλλον

Σε επιφυλακή για την Atena: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

9/9/2024

Για ακραία καιρικά φαινόμενα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι λόγω της κακοκαιρίας Atena, που πρόκειται να «σαρώσει» αρκετές περιοχές της χώρας.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Πηγή: meteo.gr

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της 10ης Σεπτεμβρίου.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο της σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
  • Από τα ξημερώματα της Τρίτης μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
  • Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
  • Από το βράδυ της Τρίτης έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Σημαντική ενίσχυση των ανέμων στη Δυτική Ελλάδα

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, εφιστά της προσοχή των πολιτών στην Δυτική Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει «υπάρχουν ενδείξεις για ολιγόωρη, αλλά σημαντική ενίσχυση των ανέμων με εντάσεις που ίσως ξεπεράσουν τα 8-9 μποφόρ».

Για κακοκαιρία κατά κύματα κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Στο παρακάτω βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του φαίνεται πώς θα εξελιχθούν τα κύματα αυτά.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Είσαι καλεσμένη σε γάμο; Αυτό είναι το ιδανικό μακιγιάζ

xristiana

5 μυστικά των Σκανδιναβών για άψογη και λαμπερή επιδερμίδα

xristiana

1o Νight Run με street part και πολλές εκπλήξεις

xristiana