ΚεντρικήΜαγειρική

Kαλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με μπρόκολο και πέστο

25/7/2024

Υλικά

  • 1 μέτριο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
  • ½ ποσότητα από τη μικρή συσκευασία μαϊντανό
  • ½ ποσότητα από τη μικρή συσκευασία βασιλικό
  • 30 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • ½ λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 30 γρ. παρμεζάνα (ή χορτοφαγικό τυρί), συν λίγο ακόμα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200°C/180°C. Τοποθετείτε το μπρόκολο σε ένα ταψί και το περιχύνετε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτετε και το σκόρδο. Ψήνετε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2ο

Ρίξτε τα κοχύλια ζυμαρικών σε ένα κατσαρολάκι, όπου θα έχετε βράσει αλατισμένο νερό. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίστε. Ρίξτε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το χυμό λεμονιού και την παρμεζάνα σε ένα μπλέντερ. Μόλις γίνει το μπρόκολο, αφήστε στην άκρη μερικά μικρότερα κομμάτια. Στύψτε το σκόρδο από τη φλούδα του, προσθέστε στο μπλέντερ μαζί με το υπόλοιπο μπρόκολο, πολτοποιήστε σε πέστο και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 3ο

Ρίξτε τα ζυμαρικά στο πέστο και προσθέστε τις μπουκίτσες μπρόκολου. Χωρίστε σε δύο μπολ και προσθέστε λίγη επιπλέον παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και λίγο αλεσμένο μαύρο πιπέρι, αν θέλετε.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

Ο σωστός τρόπος για να φορέσεις το ζιβάγκο σου δεν είναι αυτός που νόμιζες (VIDEO)

xristiana

Μήλα: Ποιος τύπος είναι ο πιο υγιεινός

xristiana

Πασχαλινό Bazaar Από Τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων Με Αυτισμό Ν. Λάρισας

xristiana