ΚεντρικήΜαγειρική

Κις με σπανάκι και φέτα

21/7/2024

Υλικά

  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • ½ φλ. κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σακούλα φρέσκο baby σπανάκι
  • ½ φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • Φέτα, θρυμματισμένη (περίπου 1/3 φλ.)

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε το φούρνο. Λαδώνουμε το ταψί και έπειτα στρώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με φέτες γλυκοπατάτας. Ραντίζουμε ξανά με λάδι.

Βήμα 2ο

Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Παράλληλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.

Βήμα 3ο

Ανακατεύουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά και τα ασπράδια σε ένα μεσαίο μπολ με σύρμα. Έπειτα, τοποθετούμε στο ταψί το σπανάκι και από πάνω το μείγμα με το αυγό. Πασπαλίζουμε με φέτα. Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

Ένας παπάς οδηγώντας προς την ενορία του, είδε στο δρόμο…

xristiana

Χοιρινό ρολό με μέλι και πορτοκάλι

xristiana

Εγκυμοσύνη: Συμβουλές για να αντέξετε τις αλλεργίες της άνοιξης

xristiana