ΚεντρικήΜαγειρική

Ψάρι με λαχανικά στο φούρνο

2/7/2024

Υλικά

  • 1 φαγκρί (ή άλλο ψάρι) γύρω στο 1.200 γρ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πατάτες
  • 2 κολοκύθια
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 3 ώριμες ντομάτες + 3 φέτες ντομάτας επιπλέον για το ψάρι
  • 1 καρότο
  • ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Καθαρίζουμε το ψάρι, το αλατίζουμε μέσα κι έξω και το αφήνουμε σε σουρωτήρι σκεπασμένο στο ψυγείο. Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά, κόβουμε τις πιπεριές στα τέσσερα, σε μεγάλα κομμάτια και τα υπόλοιπα σε λεπτές φέτες.

Βήμα 2ο

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί σε λεπτή στρώση. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για 35 λεπτά.

Βήμα 3ο

Λαδώνουμε εξωτερικά το φαγκρί και το ακουμπάμε πάνω στα μισοψημένα λαχανικά. Τοποθετούμε λεπτές φέτες ντομάτας στην επιφάνεια του ψαριού, το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά εκτός φούρνου για να πιει τα υγρά του και σερβίρουμε.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

Έβαψες τα μαλλιά σου; Έτσι θα διατηρήσεις το χρώμα τους το καλοκαίρι!

xristiana

Δύο βραβεία στον Δήμο Κατερίνης για την εφαρμογή καλών πρακτικών προστασίας του περιβάλλοντος

xristiana

Κορωνοϊός: 16.060 νέα κρούσματα και 56 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

xristiana