News ΑΜΕΑΚεντρική

Κίνα: Εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης για την παροχή βοήθειας στα άτομα ΑΜΕΑ

17/5/2024

Η Ομοσπονδία της Κίνας ΑΜΕΑ και η iFlytek, μία από τις εταιρίες που έχουν ηγετική θέση στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην κινεζική αγορά, υπέγραψαν μία συμφωνία συνεργασίας στην Χεφέι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ανχουέι, που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη συμφωνία, θα κατασκευαστεί και θα οργανωθεί ένα κοινό εργαστήριο γενικής τεχνητής νοημοσύνης για την παροχή βοήθειας στα άτομα ΑΜΕΑ.

Η ίδια συμφωνία, προβλέπει ότι το εργαστήριο θα αναπτύξει δραστικά συστήματα αλληλεπίδρασης ανθρώπων και υπολογιστών, αλλά και βοηθητικές έξυπνες συσκευές αποκατάστασης για τα άτομα ΑΜΕΑ.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί μία πολυεπίπεδη έρευνα για την παροχή έξυπνης βοήθειας στα άτομα ΑΜΕΑ, αλλά και για την κατάρτιση σεναρίων εφαρμογής για την κάλυψη των αναγκών που έχουν τα άτομα με αναπηρία.

Πηγή: https://www.real.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Προϋπέρταση: Γιατί είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι που απαγορεύεται να υποβαθμίσετε

xristiana

G7: Δεσμεύεται να βάλει τέλος στη ρύπανση από πλαστικά έως το 2040

xristiana

Επισπεύδεται η ενεργοποίηση του Κάθετου Διαδρόμου

xristiana