ΚεντρικήΜαγειρική

Η αυθεντική συνταγή για λαχταριστό ιταλικό τιραμισού

29/9/2023

Υλικά:

4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 εσπρέσο
2 κουταλιές της σούπας κρασί μαρσάλα (προαιρετικά)
250 gr τυρί μασκαρπόνε
30 μπισκότα σαβαγιάρ
Πικρό κακάο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τους εσπρέσο. Αν χρησιμοποιούμε μαρσάλα, το ανακατεύουμε με τους καφέδες και τους αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
Διαχωρίζουμε πολύ προσεκτικά τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών
Χτυπάμε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, ώσπου να ομογενοποιηθούν (περίπου 4-5 λεπτά, ανάλογα με το μίξερ μας)
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε με το μίξερ, ώσπου να ομογενοποιηθούν
Κατόπιν, προσθέτουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα κρόκων – μασκαρπόνε.
Βαπτίζουμε τα σαβαγιάρ στον καφέ για λίγα δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να απορροφήσουν τη γεύση του καφέ, αλλά όχι να μουλιάσουν, γιατί θα καταστραφεί η υφή του γλυκού
Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα φαρδύ πυρέξ, ως εξής: μια στρώση σαβαγιάρ, μία στρώση κρέμα, άλλη μια στρώση σαβαγιάρ, ακόμα μια στρώση κρέμα.
Γαρνίρουμε με κακάο κοσκινιστό
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες
Σερβίρουμε με έναν εσπρέσο ριστρέτο ή με ένα σφηνάκι γκράπα

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Προσβάσιμες και φιλικές στα ΑμεΑ 17 σχολικές μονάδες του Δήμου Ελασσόνας

xristiana

«Η Πορεία Της Γραμμής» Του Παναγιώτη Πριστούρη, Η Πρώτη Πλήρως Προσβάσιμη Έκθεση Για Όλους

xristiana

Η πανδημία γέρασε πρόωρα τον εγκέφαλό μας, προειδοποιούν οι επιστήμονες

xristiana