5/9/2023
Αυτό το γλυκό είναι πολύ απλό στην προετοιμασία του γιατί δεν χρειάζεται να ανάψετε τον φούρνο και φυσικά το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.
Υλικά
Για τη βάση
260 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι μπερ
120 γρ βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
250 γρ γιαούρτι
200 ml κρέμα γάλακτος
85 γρ. ζάχαρη
2 λάιμ, χυμό και ξύσμα
8 γρ. ζελατίνη
Για γαρνίρισμα
4/5 φέτες ανανά, φρέσκος ή σε σιρόπι
4 φέτες λάιμ
Φρέσκο δυόσμο για γεύση
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο σε ένα μπολ. Στη συνέχεια παίρνουμε μια φόρμα, στρώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα με τα μπισκότα. Πιέζουμε καλά για να απλωθεί παντού και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε την κρέμα.
Για την κρέμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρατώντας 3 κουταλιές της σούπας στην άκρη) μαζί με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό από 2 λάιμ.
Λιώνουμε τη μουλιασμένη και καλά στυμμένη ζελατίνη σε 3 κουταλιές της σούπας πολύ ζεστή κρέμα γάλακτος που είχαμε κρατήσει και μετά την ανακατεύουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο μείγμα. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση της τάρτας και την τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 6 ώρες.
Μόλις σφίξει, γαρνίρουμε όπως θέλουμε, με φέτες φρέσκου ή σιροπιασμένου ανανά, φέτες λάιμ, φρέσκο δυόσμο και ξύσμα λάιμ.
Πηγή: https://jenny.gr