ΚεντρικήΜαγειρική

Σουβλάκια γαρίδας με λάιμ και δενδρολίβανο

13/8/2023

Υλικά

  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί ή χυμό πορτοκαλιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. τριμμένο ξύσμα λάιμ
  • 1 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 12 φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανου
  • 750 γρ. γαρίδες ξεφλουδισμένες
  • Φέτες λάιμ, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά το μαϊντανό με το χυμό πορτοκαλιού ή το κρασί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 2

Για τα σουβλάκια, αφαιρέστε τα φύλλα από το κάτω μέρος των κλαδιών του δεντρολίβανου, αφήνοντας 1- 2 εκατοστά φύλλα στην κορυφή και κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας από τα φύλλα που αφαιρέσατε. Ψιλοκόψτε τα φύλλα που κρατήσατε και προσθέστε τα στο μείγμα του μαϊντανού.

Βήμα 3

Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα.

Βήμα 4

Τοποθετήστε στο ψυγείο, σκεπασμένες, για 30 λεπτά.

Βήμα 5

Περάστε τις γαρίδες τους μίσχους δενδρολίβανου και πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα.

Βήμα 6

Ψήστε στο γκριλ, σκεπασμένο, 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Αν θέλετε, σερβίρετε με φέτες λάιμ.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Το «μεγαλύτερο έργο αποκατάστασης ωκεανών» στον κόσμο – Μια πλωτή πράσινη κοινότητα πάνω σε έναν τεχνητό ύφαλο

xristiana

5 έξυπνα τρικ για να πεις αντίο στις ρυτίδες γύρω από το στόμα!

xristiana

Πώς επηρεάζει ο πατέρας το μικροβίωμα του εντέρου του παιδιού

xristiana