ΚεντρικήΚοινωνικά

Παραδοσιακό γλέντι στη φετινή γιορτή «Τσάλμα»

26/6/2023

Χοροί, δρώμενα αλλά και παραδοσιακό γλέντι περιλαμβάνει η γιορτή «Τσάλμα» που διοργανώνει στις 29-30/06 ο Μουσικοχορευτικός Λαογραφικός  Σύλλογος Ασβεστοχωρίου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

Πρόκειται για την ετήσια κεντρική εκδήλωση του Συλλόγου προκειμένου να τηρηθεί το έθιμο της γιορτής του Άη Γιάννη του Κλείδωνα. 

Στη γιορτή, στην οποία μετέχουν όλοι οι σύλλογοι του Ασβεστοχωρίου με τα χορευτικά τους τμήματα αλλά και σύλλογοι άλλων περιοχών, παρουσιάζονται χοροί και παραδοσιακά δρώμενα από πολλά μέρη της Ελλάδος, ενώ στο τέλος της βραδιάς γίνεται και το παραδοσιακό υπαίθριο γλέντι με τη συμμετοχή των επισκεπτών και κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας του Ασβεστοχωρίου.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν δύο ημέρες και θα πραγματοποιηθούν στις 29 και 30 Ιουνίου στην αυλή των δημοτικών σχολείων του Ασβεστοχωρίου, με ώρα έναρξης τις 8 το βράδυ.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Φιλανθρωπική εκδήλωση για την Ραφαέλα Πιτσίκαλη στο Θέατρο Βεργίνα

xristiana

Συναντήσεις της κινητής μονάδας Κοινωνικών Λειτουργών στο Πλαίσιο του Π.Ε.10 «Διεκδικούμε Μαζί» του «ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ» στην ΠΕ Αρκαδίας για τα άτομα με αναπηρία

xristiana

Ο “Φρίξος” Στο Ρέθυμνο Με Αφορμή Την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας

xristiana