ΚεντρικήΜαγειρική

Κολοκυθοπατατόπιτες φούρνου

24/6/2023

Υλικά Συνταγής

  • 750 γρ. πατάτες καθαρισμένες, τριμμένες σε χοντρό τρίφτη
  • 750 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα ή σάρκα κίτρινης κολοκύθας
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο αναμεμειγμενό με λάδι
  • 400 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • ½ ματσάκι δυόσμος και ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένα
  • 5 αυγά και επιπλέον 1 αυγό για το άλειμμα
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκίσιο αλεύρι
  • 125 ml γάλα εβαπορέ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο αλάτι
  • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο και φρέσκα μυρωδικά για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Τρίβετε τα κολοκυθάκια (ή την κολοκύθα), πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και αφήνετε να στραγγίσουν σε τρυπητό 1 ώρα.
  • Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια με τις πατάτες, τα τυριά, το καλαμποκίσιο αλεύρι, το μαϊντανό και το δυόσμο και πασπαλίζετε με το πιπέρι.
  • Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα εβαπορέ και τα ενσωματώνετε στο μείγμα με τις πατάτες και τα κολοκύθια.
  • Βουτυρώνετε με το μείγμα βουτύρου-λαδιού ένα ταψί και ρίχνετε όλο το μείγμα μέσα ή το μοιράζετε σε μικρότερα, βουτυρωμένα ταψάκια.
  • Χτυπάτε όσο από το μείγμα βουτύρου – λαδιού περίσσεψε με τον κρόκο του αυγού και αλείφετε την επιφάνεια του μείγματος. Ψήνετε 55΄ – 60΄ στους 180° – 200° C περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Γαρνίρετε με το κουκουνάρι και τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Εθελοντική αιμοδοσία από το 5ο ΕΠΑΛ στα Καμίνια

xristiana

«Μουσικά Μονοπάτια» από τα Εργαστήρια του Δήμου Ηλιούπολης

xristiana

Στομάχι, το όργανο του ανθρώπινου σώματος που έχει την ικανότητα να διαστέλλεται στο τετραπλάσιο μετά από ένα γεύμα

xristiana