ΚεντρικήΜαγειρική

Κρέμα με γιαούρτι, μπισκότο και βερίκοκα

22/6/2023

Υλικά Συνταγής

  • 1 κομπόστα με βερίκοκα σε σιρόπι
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 ζελέ λεμόνι
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 350 ml σαντιγί
  • 10 μπισκότα
  • 50 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 2 σφινάκια λικέρ βερίκοκου ή ροδάκινου
  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε τα ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα αφήνετε να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το σιρόπι από την κονσέρβα με τα βερίκοκα). Χτυπάτε ελαφρά το γιαούρτι με τη μισή ζάχαρη και το ανακατεύετε με τη σαντιγί και το ζελέ λεμόνι.
  • Μοιράζετε σε 6 φορμάκια το μισό από το μείγμα γιαουρτιού-ζελέ και τα αφήνετε στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σφίξουν.
  • Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και προσθέτετε τα αμύγδαλα και την υπόλοιπη ζάχαρη. Μοιράζετε το μείγμα των μπισκότων σε μια στρώση στα φορμάκια (πάνω από την κρέμα). Απλώνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού-ζελέ. Αφήνετε στο ψυγείο για 1 νύχτα να σφίξουν.
  • Ξεφορμάρετε βυθίζοντας τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και τα αναποδογυρίζετε στα πιατάκια σερβιρίσματος. Πολτοποιείτε τα βερίκοκα στο μπλέντερ μαζί με το λικέρ και περιχύνετε τις κρέμες. Τις γαρνίρετε με φυλλαράκια.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Ανοιχτό κάλεσμα σε νεανικά μουσικά σχήματα και νέους δημιουργούς να ανέβουν στη σκηνή του “West side students festival 2022” – “Φεστιβάλ Παιδείας στα Δυτικά 2022”

xristiana

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ στη Ρόδο

xristiana

Banoffee με πασχαλινά κουλουράκια που περίσσεψαν

xristiana