ΚεντρικήΜαγειρική

Τάρτα με μπρόκολο και τσένταρ

27/4/2023

Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. τσαγιού κατεψυγμένη πατάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ, μοιρασμένο
  • 1 κ. γλ. αλάτι, χωρισμένο
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι, χωρισμένο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • 1 ντομάτα, σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους
  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2
Σε ένα μπολ, προσθέστε τα 2 φλιτζάνια μπρόκολο, τις πατάτες, 1 φλιτζάνι τσένταρ, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Ανακατέψτε για να συνδυαστούν καλά.

Βήμα 3
Λαδώστε ελαφρώς μια αντικολλητική ταρτιέρα. Αδειάστε το μείγμα μπρόκολου στο ταψί. Πιέστε ομοιόμορφα στο ταψί και στα τοιχώματα του ταψιού μέχρι να σταθεροποιηθεί η βάση.

Βήμα 4
Ψήστε για 45 λεπτά μέχρι οι πατάτες να αρχίσουν να ροδίζουν.

Βήμα 5
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το 1 φλιτζάνι μπρόκολο, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο τσένταρ, την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 6
Ρίξτε το μείγμα αυγών στη ψημένη κρούστα. Ψήστε για 25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά.

Βήμα 7
Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Το γνωστό “Σύνδρομο της άδειας φωλιάς” και πώς να προετοιμαστείτε γι’ αυτό

xristiana

Καιρός: Νεφώσεις και βροχές

xristiana

Η ιστορία του νεοελληνικού νομίσματος

xristiana