ΚεντρικήΜαγειρική

Πεντανόστιμο κατσίκι αυγολέμονο

18/4/2023

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κατσικάκι

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κιλό αμύγδαλα ολόκληρα

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

2 λεμόνια (χυμό)

2 αυγά

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το οποίο προηγουμένως έχουμε ψιλοκόψει, για περίπου 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε μέτρια κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το ροδίζουμε ελαφρά, γυρίζοντας το συχνά έτσι ώστε να μην καεί.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180C.

Όταν κοντεύει το κρέας να ετοιμαστεί, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε να βράσει για άλλα 20-25 λεπτά ακόμα.

Παράλληλα, ενώ βράζει το κρέας, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και το ζωμό από το κρέας που βράζει, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα για να μη βράσει το αυγό από το ζεστό ζωμό.

Ρίχνουμε το αυγολέμονο σιγά-σιγά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία από τον Δήμο Πετρούπολης

xristiana

Ανδρέας Εμπειρίκος: Ο «πατέρας» του ελληνικού υπερρεαλισμού

xristiana

Κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε αργυροπελεκάνο στην Κοζάνη

xristiana