ΚεντρικήΜαγειρική

Νηστίσιμες παπαρδέλες με ντομάτα, σκόρδο, τσίλι και ντάκο

4/4/2023

Υλικά

100 γρ. ντάκο
1 κoυτ. γλυκού δενδρολίβανο ξερό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ξηρό
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
2 κουτ. σούπας κάππαρη
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
500 γρ. παπαρδέλες
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπλέντερ ρίχνουμε τον ντάκο, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη και το θυμάρι.
Χτυπάμε καλά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να θρυμματιστούν καλά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε μεσαία κατσαρόλα ή σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ελαφρώς προσθέτουμε την ντομάτα.

Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέτουμε την κάππαρη μαζί με την πιπεριά τσίλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 4΄-5΄. Σε σπαγγετιέρα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις
οδηγίες στη συσκευασία.

Στραγγίζουμε καλά χωρίς να τις κρυώσουμε και τις προσθέτουμε στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και με τα θρύμματα από τον ντάκο και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Εμβόλιο: Πώς να αντιμετωπίσετε τον φόβο για τις βελόνες

xristiana

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαξιλάρι διόρθωσης κρανιακών παραμορφώσεων στα μωρά

xristiana

Κίνδυνος λειψυδρίας στη Μεσόγειο – «Στη θερμοκρασία μπορούμε να προσαρμοστούμε αλλά όχι στο νερό»

xristiana