ΚεντρικήΜαγειρική

Οι πιο εύκολες και νόστιμες ψητές γλυκοπατάτες

7/3/2023

Υλικά

  • 4 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βήμα 2
Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες και τρυπήστε με ένα πιρούνι. Τρίψτε τις εξωτερικές πλευρές με λίγο ελαιόλαδο, αν σκοπεύετε να φάτε τη φλούδα.

Βήμα 3
Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν, 45 έως 50 λεπτά.

Βήμα 4
Αφήστε τις γλυκοπατάτες να κρυώσουν, ανοίξτε τις κορυφές με ένα μαχαίρι και βάλτε από πάνω ένα κομμάτι βούτυρο.

Βήμα 5
Αλατοπιπερώστε πριν το σερβίρισμα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Σκρέκας: Η μόνη λύση για τη μείωση του ενεργειακού κόστους είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

xristiana

Πραγματοποίηση Εθελοντικής Αιμοδοσίας Στον Πολυχώρο Των Αγίων 12 Αποστόλων

xristiana