ΚεντρικήΜαγειρική

Σολομός γεμιστός με σπανάκι και τυρί κρέμα

24/2/2023

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 220 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αλατοπιπερώστε το σολομό σε όλη την επιφάνεια.

Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, το σπανάκι, τη σκόνη σκόρδου και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.

Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε μια σχισμή σε κάθε σολομό για να δημιουργήσετε μια «τσέπη». Γεμίστε τις τσέπες με το μείγμα τυριού κρέμας.

Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και μαγειρέψτε τον μέχρι να ψηθεί, περίπου 6 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίστε τον σολομό.

Βήμα 5
Προσθέστε το βούτυρο και περιχύστε το χυμό λεμονιού. Μαγειρέψτε μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή, άλλα 6 λεπτά.

Βήμα 6
Σερβίρετε ζεστό.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Νεανικός διαβήτης: Μπορεί το γιαούρτι και κάποια φρούτα να ευθύνονται; Πώς θα προστατευθούν τα παιδιά

xristiana

Δωρεάν Μετακίνηση Με Λεωφορεία Του ΟΑΣΘ Την Πέμπτη

xristiana

Δωρεάν Ιατρικές Και Οδοντιατρικές Εξετάσεις Σε Παιδιά Και Εφήβους Σε Συνεργασία Με Το «Χαμόγελο Του Παιδιού»

xristiana