ΚεντρικήΠεριβάλλον

Γαλλία: Αντιμέτωπη με προβλήματα ξηρασίας μετά από 32 μέρες χωρίς βροχή

22/2/2023

Η μεγαλύτερη περίοδος χειμερινής ανομβρίας από το 1959.

Έχοντας φτάσει τις 32 ημέρες χωρίς πραγματικά να βρέξει, η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη περίοδο χειμερινής ανομβρίας από το 1959, οπότε η γαλλική Μετεωρολογική Υπηρεσία άρχισε να μετρά τις βροχοπτώσεις.

«Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού» δήλωσε ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Κριστιάν Μπεσού, ο οποίος έχει θα συγκαλέσει αύριο, Πέμπτη, σύσκεψη των περιφερειαρχών και των αρμοδίων για την υδροδότηση παραγόντων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, μετά την περσινή δίμηνη καλοκαιρινή περίοδο ξηρασίας τα αποθέματα νερού έχουν μειωθεί σημαντικά και σε ορισμένες περιοχές θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από τον Μάρτιο ούτως ώστε να μην δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα κατά την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Ο υπουργός προϊδέασε τους Γάλλους που διαθέτουν πισίνες ότι θα πρέπει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το είδος… «Ντόριαν Γκρέι»: Πώς οι χελώνες κατάφεραν να μην γερνούν σύμφωνα με ερευνητές

xristiana

ΠΜΣ «Executive MBA (Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη)» από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

xristiana

Πράσινη Συμφωνία: Παρά τις πιέσεις, η Κομισιόν επιμένει στους κλιματικούς στόχους

xristiana