ΚεντρικήΜαγειρική

Χειμωνιάτικη μακαρονάδα με κιμά, χωριάτικο λουκάνικο και πράσα

9/2/2023

Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

  • 350 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι κόκκινο Tabasco® (προαιρετικά)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Αφαιρείτε το περίβλημα (έντερο) από τα λουκάνικα και κομματιάζετε τη γέμιση.
  • Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά και τα λουκάνικα για 3’-4’. Προσθέτετε τα πράσα και συνεχίζετε το σοτάρισμα λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν λίγο κι αυτά. Σβήνετε με το κρασί.
  • Προσθέτετε τα ντοματάκια και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύετε για 25’, ανακατεύοντας το μείγμα συχνά. Αποσύρετε και προσθέτετε την ψιλοκομμένη πιπεριά, το Tabasco® (προαιρετικά) και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά.
  • Στο μεταξύ βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε καλά. Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα των λουκάνικων και αν θέλετε τα πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Στην Τεχεράνη οι τρεις Μεγάλοι σφραγίζουν το τέλος των Ναζί – Πώς ο Στάλιν εξόργισε τον Τσώρτσιλ ζητώντας σφαγές αξιωματούχων

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Από Την Ένωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου

xristiana

Τρία λαχανικά πλούσια σε σίδηρο – Βάλτε τα στη διατροφή σας

xristiana