ΚεντρικήΚοινωνικά

Πρεμιέρα των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων Κατερίνης

14/1/2023

Πρεμιέρα των εκδηλώσεων για το 2023 της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00, με την δραματοποιημένη παρουσίαση της Μικρασιατικής Καταστροφής, βασισμένη στο βραβευμένο βιβλίο «Κι απέναντι Ξένοι», της συγγραφέως Σταυρούλας Ζώρζου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του αφιερώματος της Σχολής Γονέων για τα 100 χρόνια από την καταστροφή του 1922 και τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τις Αλησμόνητες Πατρίδες της Ανατολής.

Η παράσταση αναφέρεται  στο δράμα  εκατομμυρίων Ρωμιών, που αφανίστηκαν η διώχτηκαν ως ξένοι από την Ανατολή, για να φτάσουν  απέναντι, στην Μητροπολιτική Ελλάδα ως πρόσφυγες και συχνά ως ανεπιθύμητοι ξένοι. H εκδήλωση θα κλείσει  με το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.

Συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα του Μικρασιατικού Συλλόγου Πιερίας και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση  με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας στο Συνεδριακό κέντρο Κατερίνης στις 19:00.

Πηγή: https://eptanews.gr

Related posts

Ήπιος καιρός το Σάββατο – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία

xristiana

«Εγώ & Εσύ, Μαζί!…Για Καλό Σκοπό!»: Εκδήλωση Στη Λάρισα

xristiana

Οι λευκές Άλπεις πρασινίζουν λόγω της κλιματικής αλλαγής

xristiana