3/7/2022
Υλικά Συνταγής
- 5 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
- 250 γρ. ψίχα κοτόπουλου βρατό ή ψητό σε μπουκιές
- 100-150 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας σας κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 150 ml ζωμό κοτόπουλου έτοιμο ή σπιτικό
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5′-10′ ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε στα μανιτάρια τις μπουκιές κοτόπουλου.
- Αλείφετε ένα πυρέξ με βούτυρο και πασπαλίζετε με τυρί. Προσθέτετε μία στρώση πατάτες, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μία στρώση μανιτάρια-κοτόπουλου. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Περιχύνετε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κοτόπουλου κι αν θέλετε πασπαλίζετε με επιπλέον τυρί.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C. Τα πρώτα 30′ καλύπτετε το φαγητό με αντικολλητικό χαρτί και 15′ πριν το κλείσετε ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο.
Πηγή: https://www.icookgreek.com