ΚεντρικήΜαγειρική

Μπακαλιάρος στο φούρνο με ντοματίνια και ελιές

25/3/2022

Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένος βασιλικός
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένος άνηθος
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.

Βήμα 2
Προσθέστε τα 4 φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί και καλύψτε μια με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.

Βήμα 3
Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι πράσινες ελιές, 1/2 κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες και 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση γύρω από τον μπακαλιάρο.

Βήμα 4
Πασπαλίστε με το βασιλικό, τον άνηθο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 5
Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 62 βαθμών.

Βήμα 6
Σερβίρετε με επιπλέον φέτες λεμονιού.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Πανικός με τα αγριογούρουνα στην Εύβοια: «Σουλατσάρουν» μέχρι και σε κεντρικά σημεία της Χαλκίδας

xristiana

Πέντε τρόποι να προφυλαχθούμε από τους πόνους στη μέση

xristiana

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων με διακριτικό τίτλο «ΚΕΜΑΕΔ»

xristiana