ΚεντρικήΚοινωνικά

Εθελοντική Αιμοδοσία

20/2/2022

Ο Δήμος Κατερίνης, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με την υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Η αιμοδοσία θα γίνει την Κυριακή 27/2, στο Κέντρο Ημέρας «4 εποχές» (Παλαιό Νοσοκομείο Κατερίνης), κατά τις ώρες: 09:00 π.μ. – 14:00.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα καθορισμένα πρωτόκολλα και οι κανόνες υγιεινής για την αποφυγή διασποράς του Covid-19
και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας (Θερμομέτρηση κατά την είσοδο, χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό), τήρηση των αποστάσεων).

Καλούνται όλοι οι Δημότες, οι Εθελοντές Αιμοδότες και Φίλοι της Κατερίνης, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αλληλεγγύης για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

– Να είσαι 18-65 ετών

– Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

– Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

– Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας

– Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Φωτιά στο Δίστομο – Τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο

xristiana

Προεδρικό Διάταγμα για τη διευκόλυνση πρόσβασης ΑμεΑ, εγκύων και ηλικιωμένων στα πλοία της ακτοπλοΐας

xristiana

Το ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου Μαγειρεύει Για Αυτούς Που Έχουν Ανάγκη

xristiana