ΚεντρικήΜαγειρική

Σπαγγέτι με κρόκο Κοζάνης και λευκή σάλτσα με αλλαντικά

3/2/2022

Υλικά

250 γρ. σπαγγέτι

2 σκ. σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 πρέζα κρόκο Κοζάνης (σαφράν)

2 κ.σ. ζεστό νερό

1 κούπα χοντροκομμένα αλλαντικά (γαλοπούλα, μορταδέλα κτλ ό,τι έχετε)

1 κρέμα γάλακτος 200ml

20 γρ. βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

50 γρ. πεκορίνο, τριμμένο

λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Μόλις ροδίσουν βάζουμε και τα αλλαντικά 

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και ανακατεύουμε

Διαλύουμε το σαφράν στις δύο κουταλιές ζεστό νερό σε ένα ποτήρι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας στο τηγάνι

Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα άρα βράζουμε τα μακαρόνια μας δυο λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία. Κρατάμε το νερό γιατί μπορεί να το χρειαστούμε στη σάλτσα μας. Βάζουμε τα μακαρόνια μας μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού η σάλτσα μας και να μαγειρευτούν άλλα 2 λεπτά. Εάν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το νερό που βιάσανε τα μακαρόνια.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πεκορίνο, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και πιπέρι

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

“Γίνε Νονά – Γίνε Νονός”: Δράση Στο Διδυμότειχο Για Τα Παιδιά Του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης

xristiana

Πολυήμερο Πρόγραμμα Διαβίωσης Στην Κοζάνη Από Τον Επιστημονικό Σύνδεσμο ΝΙΚΗ Σωματείο Γονέων Ατόμων Με Αναπηρίες

xristiana

Ατμοσφαιρική ρύπανση, υψηλές θερμοκρασίες και μεταβολικοί παράγοντες οδηγούν σε παγκόσμια αύξηση στα εγκεφαλικά

xristiana