ΚεντρικήΜαγειρική

Ζυμαρικά με ψητό κουνουπίδι και παρμεζάνα

22/1/2022

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά πένες
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού καρυκευμένη ψίχα ψωμιού
  • 1 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βήμα 2
Ανακατέψτε το κουνουπίδι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και απλώστε σε μια ομοιόμορφη στρώση σε ένα ταψί.

Βήμα 3
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας τουλάχιστον δύο φορές, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι, περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 4
Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και κρατήστε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό τους.

Βήμα 5
Ανακατέψτε την παρμεζάνα με τα ψίχουλα ψωμιού και το πιπέρι καγιέν σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 6
Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέτετε το κουνουπίδι και το βούτυρο. Ανακατέψτε με το νερό που κρατήσατε στην άκρη, λίγο-λίγο, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή κρέμα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μείγμα ψίχας ψωμιού, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Δυναμική είσοδος της HELLENiQ Renewables στον τομέα της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας

xristiana

Αλμυρά muffins με ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης

xristiana

Ατομική έκθεση φωτογραφίας «Γιάννη Σιταρίδη», στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη

xristiana