ΚεντρικήΜαγειρική

Εύκολη σφολιάτα με δύο τυριά και κρέμα γάλακτος

3/1/2022

Υλικά Συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
  • Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας, ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά τοιχώματα μιας φόρμας διαμ. 24 εκ.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Αφήνετε το κρεμμύδι να κρυώσει.
  • Χτυπάτε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα του κρεμμυδιού και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά.
  • Απλώνετε πάνω στη σφολιάτα το μείγμα με τα τυριά και το κρεμμύδι και ισιώνετε την επιφάνεια της γέμισης με μια σπάτουλα. Ψήνετε στους 180° C μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στις άκρες η σφολιάτα (περίπου 40’) και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Online δράση για τη διαχείριση του άγχους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις από το ΚΕΠ Υγείας Διονύσου

xristiana

Οι τρεις πιο υποδιαγνωσμένες μορφές καρκίνου λόγω απουσίας συμπτωμάτων

xristiana

Το password

xristiana