News ΑΜΕΑΚεντρική

Καβάλα: Εγκαίνια ανοικτής δομής φροντίδας και απασχόλησης ατόμων με αναπηρία απο την Σοφία Ζαχαράκη

4/9/2024

Μια νέα ανοικτή δομή φροντίδας και απασχόλησης ατόμων με αναπηρία πρόκειται να εγκαινιάσει στην Καβάλα, την Πέμπτη, στις 5.30 το απόγευμα, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Η Δομή, δυναμικότητας 15 ατόμων, στεγάζεται σε ιδιόκτητο και πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του Παραρτήματος «Προστασίας Παιδιού Καβάλας» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Θα λειτουργεί εργαστήριο Κηροπλαστικής και αίθουσα Η/Υ, ενώ παράλληλα θα παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες και θεραπείες αποκατάστασης. Στόχος της Δομής είναι να καλύψει τις ανάγκες εκπαιδευομένων Ατόμων με Αναπηρία ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Η Υπουργός στις 7 το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα Προσωπικός Βοηθός – “Αρχίζω να ζω”, η επίτευξη της Ανεξάρτητης Διαβίωσης και Ατόμων με Αναπηρία» που διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας.

Στην ίδια εκδήλωση για το θεσμό του Προσωπικού Βοηθού θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Πρόδρομος Πύρρος.

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Webinar”Η ζωή μετά το Έμφραγμα”

xristiana

“Κάθε τσάντα που γεμίζει, ένα παιδί ξαναβρίσκει το χαμόγελό του”

xristiana

Γιατί οι Κινέζοι περιμένουν με αγωνία την επιστροφή του θηλυκού πάντα «Ya Ya» από τις ΗΠΑ

xristiana