ΚεντρικήΟμορφιά

Μάσκες προσώπου: Πόσο συχνά μπορείς να τις χρησιμοποιείς ανάλογα με το είδος τους

17/11/2023

Η συχνότητα χρήσης μιας μάσκας ομορφιάς για το πρόσωπο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της μάσκας και τον τύπο του δέρματός σου. Ακολουθεί μια λίστα με γενικές οδηγίες χρήσης ανάλογα με το είδος, για να χρησιμοποιείς τις μάσκες σου με ασφάλεια.

Μάσκες αργίλου ή μάσκες για βαθύ καθαρισμό

Συχνότητα: 1-2 φορές την εβδομάδα

Σκοπός: Αυτές οι μάσκες βοηθούν στον βαθύ καθαρισμό των πόρων, στην απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας και μπορεί να είναι ευεργετικές για το λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα. Η πολύ συχνή χρήση τους μπορεί να στεγνώσει το δέρμα.

Μάσκες ενυδάτωσης

Συχνότητα: 1-3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με την ξηρότητα του δέρματος

Σκοπός: Οι ενυδατικές μάσκες αναπληρώνουν την υγρασία, καταπραΰνουν και θρέφουν το δέρμα. Είναι ιδανικές για ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα.

Sheet masks

Συχνότητα: 1-3 φορές την εβδομάδα

Σκοπός: Οι sheet masks προσφέρουν συγκεντρωμένα συστατικά στην επιδερμίδα και μπορούν να αντιμετωπίσουν διάφορες ανησυχίες της όπως η ενυδάτωση, η λάμψη ή η σύσφιξη. Είναι συνήθως ήπιες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο συχνά από άλλες, πιο δραστικές μάσκες.

Μάσκες νυκτός

Συχνότητα: 1-2 φορές την εβδομάδα

Σκοπός: Αυτές οι μάσκες προορίζονται να δράσουν όλη τη νύχτα, θρέφουν σε βάθος και επανορθώνουν το δέρμα ενώ κοιμάσαι. Συχνά περιέχουν πιο πλούσιες φόρμουλες, επομένως η πολύ συχνή χρήση τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα.

Μάσκες απολέπισης

Συχνότητα: 1-2 φορές την εβδομάδα (λιγότερο για ευαίσθητο δέρμα)

Σκοπός: Αυτές οι μάσκες περιέχουν συστατικά όπως AHA ή BHAs που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αποφράσσοντας τους πόρους και βελτιώνοντας την υφή του δέρματος. Η υπερβολική χρήση μπορεί να ερεθίσει ή να κάνει το δέρμα ευαίσθητο.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Έλαιο μέντας: Γιατί να το συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας

xristiana

Ωριμότητα και Ευεξία

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 6/3

xristiana