ΚεντρικήΜαγειρική

Ψαροκεφτέδες με ούζο ή τσίπουρο

22/6/2022

Υλικά Συνταγής

  • 750 γρ. φιλέτα ψαριού (μπακαλιάρος, πεσκανδρίτσα ή γαλέος), βρασμένα, χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με πιρούνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 50 ml ούζο ή τσίπουρο
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Κομματιάζετε το βρασμένο ψάρι και το αναμειγνύετε με τα κρεμμύδια (τα φρέσκα και το ξερό), τις λιωμένες πατάτες, το σκόρδο, τα αυγά, τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το ούζο (ή το τσίπουρο), το αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι.
  • Ζυμώνετε το μείγμα και το πλάθετε σε 24 μικρούς κεφτέδες. Πασπαλίζετε τους κεφτέδες με αλεύρι και τους αφήνετε στο ψυγείο για 30΄ να σφίξουν.
  • Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε.

Σημειώσεις

Η θαλασσινή αλμύρα θα δέσει αρμονικά με τη γλυκιά γεύση του ούζου και το άρωμά του. Για όσους πάλι θέλουν πιο «καθαρές» αρωματικά επιλογές στο ποτό τους, μπορούν να τιμήσουν τις ψαροκροκέτες με τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Άνοιξαν οι εγγραφές για το 15o Greece Race for the Cure

xristiana

Το αίμα είναι πιο παχύρρευστο από το νερό και μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο θανάτου από Covid-19

xristiana

Μελιτζάνες με πατάτες ζαμπόν και μοτσαρέλα στο φούρνο

xristiana