ΚεντρικήΜαγειρική

Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και ντοματίνια

19/1/2022

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες στα τέταρτα και μετά στη μέση
  • 1/2 κιλό μεγάλα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μαϊντανό και αμύγδαλα σε φέτες, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Στεγνώστε το κοτόπουλο με μια χαρτοπετσέτα και τρίψτε με πάπρικα και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά, για 4 με 5 λεπτά. Επαναλάβετε το ίδιο και για την άλλη πλευρά.

Βήμα 3
Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες και το σκόρδο στο τηγάνι και αλατοπιπερώστε με μισό κουταλάκι του γλυκού.

Βήμα 4
Μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε, ανακατεύοντας τα λαχανικά μία φορά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 14 με 16 λεπτά.

Βήμα 5
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και αμύγδαλα, προαιρετικά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία και τις ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά

xristiana

Το κρύο χαρίζει υγεία και μακροζωία, αποκαλύπτει νέα έρευνα

xristiana

Σε κανονικά σπίτια παιδιά ΑμΕΑ που ζούσαν χρόνια σε ίδρυμα στα Λεχαινά

xristiana