Κις λορέν με μπρόκολο και τσένταρ

44

24/1/2022

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. τσαγιού πατάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 κ. γλ. αλάτι, χωρισμένο
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι, χωρισμένο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 6 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2
Σε ένα μπολ προσθέστε το μπρόκολο, τις πατάτες, 1 φλιτζάνι τσένταρ, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 3
Αλείψτε μια αντικολλητική φόρμα τάρτας με ελαιόλαδο, ρίξτε το μείγμα του μπρόκολου, απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για 45 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι πατάτες.

Βήμα 4
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αβγά, το μπρόκολο, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο τσένταρ, την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 5
Ρίξτε το μείγμα των αβγών στην ψημένη ζύμη και ψήστε για 25 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα αβγά. Αφήστε να κρυώσει λίγο και απολαύστε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr