Ζυμαρικά με ψητό κουνουπίδι και παρμεζάνα

52

22/1/2022

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά πένες
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού καρυκευμένη ψίχα ψωμιού
  • 1 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βήμα 2
Ανακατέψτε το κουνουπίδι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και απλώστε σε μια ομοιόμορφη στρώση σε ένα ταψί.

Βήμα 3
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας τουλάχιστον δύο φορές, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι, περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 4
Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και κρατήστε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό τους.

Βήμα 5
Ανακατέψτε την παρμεζάνα με τα ψίχουλα ψωμιού και το πιπέρι καγιέν σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 6
Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέτετε το κουνουπίδι και το βούτυρο. Ανακατέψτε με το νερό που κρατήσατε στην άκρη, λίγο-λίγο, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή κρέμα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μείγμα ψίχας ψωμιού, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr