ΚεντρικήΠεριβάλλον

Copernicus: 5.551 στρέμματα έγιναν «στάχτη» στην Αττική

5/7/2024

Οι καμένες εκτάσεις στην Αττική από τις πυρκαγιές που έπληξαν το λεκανοπέδιο το περασμένο Σαββατοκύριακο ανήλθαν σε 5.551 στρέμματα, σύμφωνα με τα δεδομένα που προέκυψαν από την ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, στην πυρκαγιά στο Κατσιμίδι Πάρνηθας επλήγησαν 646 στρέμματα (64,6 εκτάρια), στην πυρκαγιά στη Σταμάτα οι καμένες εκτάσεις ανήλθαν σε 1.300 στρέμματα (130 εκτάρια) ενώ στην Κερατέα σε 3.605 στρέμματα, (360,5 εκτάρια).

Κάηκαν 4.398 στρέμματα στην Κω

Παράλληλα, η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service ενεργοποιήθηκε και για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Κω, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι εκτάσεις που επλήγησαν από τη φωτιά στην Κω ανέρχονται σε 4.398 στρέμματα (439,8 εκτάρια).

Σημειώνεται, ότι η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service είχε ενεργοποιηθεί, επίσης, για περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 21 Ιουνίου, με τις καμένες εκτάσεις να ανέρχονται σε 38.663 στρέμματα (3.866,3 εκτάρια), ενώ για την πυρκαγιά στο Αλποχώρι Ηλείας στα 1.033 στρέμματα (103,3 εκτάρια).

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από την καταγραφή που έκανε η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του δορυφόρου της, η οποία ενεργοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του γγ, Βασίλη Παπαγεωργίου, προκειμένου να γίνει η ακριβής αποτίμηση της κατεστραμμένης περιοχής.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Related posts

Αττική Οδός: Ποια είναι η Meridiam που αλλάζει τη σύνθεση της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – AVAX για την 25ετή σύμβαση

xristiana

ΕΟΦ: Ανάκληση για αποσυμφορητικό σπρέι για την μύτη – Δείτε αν το έχετε

xristiana

Η Ελλάδα πρώτη την Τετάρτη στην Ευρώπη με 55% σε μερίδιο παραγωγής από χερσαία αιολικά

xristiana