ΚεντρικήΥγεία

Η πρωινή συνήθεια που σας βοηθά να χάσετε βάρος, σύμφωνα με ειδικό

6/7/2024

Η βασική αρχή για την επιτυχημένη απώλεια βάρους είναι μια υγιεινή, ισορροπημένη σε συστατικά και ελεγχόμενη σε θερμίδες δίαιτα σε συνδυασμό με αυξημένη σωματική δραστηριότητα. Ωστόσο, ένας προπονητής σας αποκαλύπτει το μυστικό για την πρωινή συνήθεια που σας βοηθά να παραμείνετε χορτάτοι για πολλές ώρες και να σταματήσετε το τσιμπολόγημα που σας φορτώνει με περιττές θερμίδες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διατροφή σας πρέπει να περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία τροφών και να ενσωματώνει όλες τις ομάδες τροφίμων ώστε να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σας. Είναι αναγκαία η κατανάλωση τουλάχιστον 3-5 μερίδων φρούτων και λαχανικών ημερησίως, δίνοντας έμφαση σε μεγαλύτερη ποικιλία σε χρώματα που υποδηλώνουν την παρουσία άφθονων αντιοξειδωτικών και άλλων συστατικών.

Καλό είναι να επιλέγετε μη επεξεργασμένα τρόφιμα, κατά προτίμηση προϊόντα ολικής άλεσης και ολόκληρα φρούτα, να καταναλώνετε ξηρούς καρπούς και να αποφεύγετε τρόφιμα με πρόσθετα σάκχαρα και σακχαρούχα ποτά. Επίσης, απαραίτητα είναι τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, τα άπαχα κρέατα και τα πουλερικά και τα ψάρια.

Η πρωινή συνήθεια που σας βοηθά να χάσετε βάρος

Παράλληλα, σύμφωνα με τον προπονητή Shayne Rowland, πρέπει να υιοθετήσετε μία πρωινή συνήθεια που θα σας βοηθήσει σημαντικά στη μάχη σας να χάσετε βάρος. Ο προπονητής μοιράστηκε το μυστικό σε βίντεο στο TikTok (aka @proflex.health) και σας συμβουλεύει τι να κάνετε κάθε πρωί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απώλεια βάρους δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένετε νηστικοί και να πεινάτε. Πολλά άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος βρίσκονται εξαιρετικά πεινασμένα μέχρι το απόγευμα της πρώτης ημέρας του ταξιδιού απώλειας βάρους τους.

Όπως αναφέρει στο βίντεο, «Μέχρι το τέλος της πρώτης νύχτας, καταλήγεις να τρως ό,τι βλέπεις. Το επόμενο πρωί, σκέφτεσαι ότι είμαι καταδικασμένος, μάλλον θα μείνω χοντρός για πάντα. Αλλά μη φοβάσαι, καθώς υπάρχουν τρόποι να το αποφύγεις αυτό και να χάσεις τα κιλά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια από τις πιο αποτελεσματικές και σημαντικές συμβουλές για να μην πεινάτε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος είναι να λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη το πρωί.

Σημειώνει ότι μια μικρή μπάρα πρωτεΐνης ή ένα ποτό δεν αρκεί, προσθέτοντας: «Δεν είναι αρκετό να φάτε μια μικρή μπάρα με 15 γραμμάρια πρωτεΐνης ή να πιείτε ένα ρόφημα με 30 γραμμάρια πρωτεΐνης. Πρέπει να πάρετε τουλάχιστον 50 έως 70 γραμμάρια πρωτεΐνης συν το πρωινό σας. Σας εγγυώμαι ότι αν το κάνετε αυτό θα πεινάτε πολύ λιγότερο, οι λιγούρες σας θα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και η ενέργειά σας θα είναι εξαιρετική καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείαςο σωστός ρυθμός απώλειας βάρους είναι 0,5-1 κιλό/εβδομάδα ή 2-4 κιλά/μήνα. Γενικά για την απώλεια 0,5-1 κιλού την εβδομάδα, απαιτείται καθημερινό θερμιδικό έλλειμα από τις ημερήσιες ανάγκες μας 500 έως 1.000 θερμίδες, το οποίο επιτυγχάνεται μέσω δίαιτας χαμηλότερων θερμίδων ή/και τακτικής σωματικής άσκησης.

Είναι φυσικό για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος να επιθυμούν να το χάσουν πολύ γρήγορα. Αλλά όσοι χάνουν βάρος σταδιακά και σταθερά με το ρυθμό που προαναφέρθηκε φαίνεται ότι συγκεντρώνουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας στο να διατηρήσουν το βάρος τους μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμη και η μέτρια απώλεια βάρους έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας. Η απώλεια βάρους σε ποσοστό 5 έως 10% του αρχικού σωματικού βάρους είναι βέβαιο ότι παρέχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως βελτιώσεις στην αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και το σάκχαρο του αίματος και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το Μουσικό Παραμύθι «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες…και ο Δράκος του Νερού» στο Θέατρο Άνετον

xristiana

ΔΥΠΑ: Τον Απρίλιο τα νέα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής

xristiana

Thess Clean – Thess Green

xristiana