ΚεντρικήΟμορφιά

Flipped bob: Το hot χτένισμα που επιλέγουν οι celebrities

19/6/2024

Όταν πρόκειται για τις μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά για το 2024, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξε ένα συγκεκριμένο κούρεμα που αγαπήθηκε πολύ και απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο: το bob haircut. Ναι, πρόκειται για ένα διαχρονικό κούρεμα, αλλά πολλές φορές δεν ξέρετε πώς να κάνετε styling με αποτέλεσμα να καταλήγετε απλώς να ισιώνετε ή να κάνετε μπούκλες στα κοντά μαλλιά σας. Πάνω στην ώρα για το καλοκαίρι, όμως, έκανε την εμφάνισή του ένα νέο hairstyle, που ακούει στο όνομα “flipped bob” και θα σας πείσει πως το bob κούρεμα δεν είναι καθόλου βαρετό τελικά.

Τι είναι το “flipped bob”

Αντλώντας έμπνευση από τα hairstyles της δεκαετίας του ’60, το “flipped bob” είναι ένα διαχρονικό χτένισμα, που αναβίωσε για το 2024, αλλά με ένα twist που το κάνει πιο παιχνιδιάρικο. Το μήκος του φτάνει λίγο πιο κάτω από τα αυτιά, ενώ το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του είναι ότι οι άκρες των μαλλιών γυρίζουν προς τα έξω κάνοντας ένα flip -εξού και το “flipped” στον όρο- δίνοντάς του ένα πιο χαριτωμένο ύφος.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι μπορείτε να το αναδημιουργήσετε και μόνες σας στο σπίτι, ειδικά αν έχετε ήδη κοντά μαλλιά, αλλά ακόμη κι αν σκέφτεστε να τα κόψετε κοντά, αυτή είναι μια υπέροχη ιδέα styling. Κι εάν χρειάζεστε λίγη έμπνευση, απλώς τσεκάρετε τις celebrities που είπαν ένα μεγάλο «ναι» στο “flipped bob” και απογείωσαν τις εμφανίσεις τους -Hailey Bieber, Lori Harvey, Kourtney Kardashian, Laura Harrier, Carey Mulligan, Florence Pugh και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Πώς θα το πετύχετε

Υπάρχουν δύο τρόποι, με τους οποίους μπορείτε να πετύχετε το “flipped bob” -με πιστολάκι ή με εργαλείο για ίσιωμα.

Εάν επιλέξετε το πιστολάκι, αρχικά εφαρμόστε στα μαλλιά σας ένα έλαιο μαλλιών, μετά ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν και στη συνέχεια ισιώστε τα με το πιστολάκι και μια μεγάλη βούρτσα.

Εάν βάψατε πρόσφατα τα μαλλιά σας, αντί για έλαιο εφαρμόστε πρώτα ένα deep conditioning serum, για να προστατέψετε το χρώμα και μετά ψεκάστε και το θερμοπροστατευτικό προϊόν.

Μόλις τα μαλλιά σας είναι ολόισια, πάρτε μια μικρότερη στρογγυλή βούρτσα και γυρίστε με το πιστολάκι τις άκρες ελαφρώς προς τα έξω για να πετύχετε αυτό το χαριτωμένο flip.

Ολοκληρώστε ψεκάζοντας με λακ και είστε έτοιμες.

Εάν ακολουθήσετε τη μέθοδο με το εργαλείο ισιώματος, απλώστε σε στεγνά μαλλιά ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν και στη συνέχεια ισιώστε κανονικά τα μαλλιά σας για ένα πιο λείο αποτέλεσμα.

Έπειτα, γυρίστε ελαφρώς τις άκρες προς τα έξω χρησιμοποιώντας το flat iron σας, για να δημιουργηθεί αυτή η μικρή καμπύλη. Ψεκάστε με λακ και το “flipped bob” σας είναι τέλειο!

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Καθημερινά Ζητήματα Φροντίδας, Ανθρώπων Με Άνοια»

xristiana

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

xristiana

Αγία Νόννα

xristiana