ΚεντρικήΚοινωνικά

Στο… πιάτο παρουσιάζονται παραδοσιακές πίτες

14/6/2024

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Σύλλογος Γυναικών Ωραιοκάστρου «Η Αρίστη» συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Ωραιό-πιτες» και παρουσιάζουν στο κοινό χειροποίητες παραδοσιακές πίτες, που παρασκευάζονται σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, στις 7.30 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο στο Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν γυναίκες και δύο άνδρες από όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου. Θα παρουσιάσουν τις παραδοσιακές χειροποίητες πίτες του τόπου τους, τις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να δοκιμάσουν.

Πολλές από τις πίτες που θα παρουσιάσουν οι κυρίες θεωρούνται σπάνιες και κάποιες παρασκευάζονται με υλικά που δεν είναι ευρέως γνωστά όπως σουσάμνιτσα, παπαρουνόπιτα, κιντέατα, κρέσνικ, νουχουτένια, μουμουρόπιτα κ.ά.

Ο συντονισμός, η επιλογή και η καταγραφή των συνταγών της παρασκευής των παραδοσιακών πιτών είναι της σεφ -μέλους του δ.σ. του Συλλόγου «Η Αρίστη», Γιώτας Πολυχρονίδου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Μαρίνα Γεωργιάδου.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει στην υποδοχή μπουφές με σνακ και ποτά. Συμμετέχουν ο Σύλλογος Γυναικών «ΑΡΜΑΝΕΣ», ο «Μακεδνός» Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, οι μουσικοί Στέφανος Πολυχρονίδης (φωνή-κιθάρα), Μιχάλης Ισπιρούδης (μπουζούκι), οι οποίοι θα παίξουν χορευτικούς σκοπούς. Επίσης, θα συμμετάσχουν παραδοσιακοί οργανοπαίχτες. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Related posts

Βιταμίνη C: Το Α και το Ω της λαμπερής επιδερμίδας

xristiana

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για ΑμεΑ

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στη Μνήμη Του Ιάσονα Πανταζή

xristiana