ΚεντρικήΠεριβάλλον

Σκυλακάκης: Οι τιμές ρεύματος του Ιουλίου θα κυμανθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον Ιανουάριο

26/6/2024

«Αν λάβουμε υπόψιν το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ, το οποίο είναι αυξημένο κατά 60% στα νοικοκυριά, τότε οι τιμές του ρεύματος είναι πιο κάτω τον Ιούνιο σε σχέση με τον Ιανουάριο», επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης στον ΣΚΑΪ, εκτιμώντας ότι οι τιμές του Ιουλίου πρόκειται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με τον Ιανουάριο.

Ο υπουργός χαρακτήρισε υπερβολικό τον ισχυρισμό για αυξήσεις 20-25% στα τιμολόγια, ενώ παράλληλα υπενθύμισε στους πολίτες ότι υπάρχουν χαμηλότερες τιμές στα μπλε και τα κίτρινα τιμολόγια, καθησυχάζοντάς τους πως δεν είναι μεγάλες οι αλλαγές σε περίπτωση που κάποιος σκεφτεί να προβεί σε αλλαγή παρόχου.

«Επηρεαζόμαστε πολύ από τις τιμές του φυσικού αερίου, οι οποίες πρέπει να σας πω ότι έπεσαν αισθητά όταν μειώθηκε η ζήτηση τον Απρίλιο. Όταν λοιπόν έχεις αυξημένη ζήτηση, σε αυτήν προστίθεται και η ζήτηση από το εξωτερικό, ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε δίκτυο ευρείας ενεργειακής διασύνδεσης.

Αντίστοιχα, όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη, αυτό μας διαλύει λόγω φωτοβολταϊκών», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης, ενώ κατέληξε:

«Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε μονίμως υψηλότερες τιμές σε σχέση με τον Ιανουάριο, η μέση τιμή μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι περίπου εκεί».

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Search Results for: Ζώα χτυπημένα από ανθρώπινο χέρι βρέθηκαν νεκρά από περιβαλλοντικές οργανώσεις

xristiana

6 makeup trends θα πρωταγωνιστήσουν το 2023

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 14/11

xristiana