ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να επιλέξουμε την καλύτερη ενυδατική κρέμα

2/6/2024

Οι ενυδατικές κρέμες έχουν σχεδιαστεί για να ενυδατώνουν το δέρμα και να υποστηρίζουν τον φραγμό του δέρματος, ενώ παράλληλα λειτουργούν για να απαλύνουν και να λειαίνουν το δέρμα.

Χρησιμοποιούν βασικά συστατικά όπως ενυδατικά για να προσελκύσουν την υγρασία, μαλακτικά για να απαλύνουν και να λειάνουν το δέρμα και αποφρακτικά για να κλειδώσουν την υγρασία.

Το δέρμα μας χάνει σταθερά την υγρασία μέσω της διαδικασίας που ονομάζεται δια-επιδερμική απώλεια νερού. Χάνουμε επίσης το έλαιο που παράγεται φυσικά από το σώμα μας όταν κάνουμε ντους ή πλένουμε το πρόσωπό μας, γεγονός που καθιστά διπλά σημαντική την αναπλήρωση των επιπέδων υγρασίας και την ενίσχυση ενός υγιούς δερματικού φραγμού.

Πώς να επιλέξουμε την καλύτερη ενυδατική κρέμα

Ακμή & Λιπαρό δέρμα: Εάν έχουμε λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα, πρέπει ιδανικά να αναζητήσουμε μια ενυδατική κρέμα που δεν είναι φαγεσωρογόνος ώστε να αποτρέψουμε το φράξιμο των πόρων και την επιδείνωση της ακμής.

Ξηρό δέρμα: Το ξηρό δέρμα χρειάζεται πιο βαριές ενυδατικές κρέμες. Το βούτυρο καριτέ, το έλαιο jojoba, η γλυκερίνη και το υαλουρονικό οξύ είναι κοινά συστατικά σε ενυδατικές κρέμες για το ξηρό δέρμα.

Ευαίσθητο δέρμα: Οι ενυδατικές κρέμες για το ευαίσθητο δέρμα πρέπει να είναι απλές, χωρίς άρωμα, με συστατικά που ενισχύουν τον φραγμό, όπως ceramides και πεπτίδια.

Εφαρμογή

Η προετοιμασία της επιδερμίδας για την ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντική. Επομένως, ξεκινάμε πλένοντας το πρόσωπό μας.

Χρησιμοποιούμε ένα απαλό, θρεπτικό καθαριστικό που αφαιρεί επαρκώς τον ιδρώτα, τις ακαθαρσίες, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ. Είναι σημαντικό να φροντίζουμε πάντα να ενυδατώνουμε το δέρμα αφού έχει καθαριστεί σωστά.

Στεγνώνουμε απαλά την επιδερμίδα, αλλά χωρίς να αφαιρούμε όλη την υγρασία. Έπειτα, εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

2η Επιστημονική Εκδήλωση “Επίκαιρα Θέματα στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Θεραπευτική Αντιμετώπιση με την Νεότερη Τεχνολογία – Αντλίες, Ινσουλίνη, Συστήματα Καταγραφής Γλυκόζης”

xristiana

«Η δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στις τοπικές κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές»

xristiana

Έμφραγμα και εγκεφαλικό: Το διατροφικό υποκατάστατο που μειώνει τον κίνδυνο

xristiana