ΚεντρικήΚοινωνικά

Παλαιό Φάληρο: Ταξίδι στην ιστορία των γλυπτών του Παρθενώνα

29/6/2024

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος,  το κίνημα «Athena Take me Home» και η κα Αθηνά Τρανούλη, μαζί με το Σωματείο εθελοντισμού ΔΥΑΜΕΑ (Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι Με Ειδικές Ανάγκες, Μόνο Άνθρωποι)  σας προσκαλούν στον Πολυχώρο του Δημαρχείου, την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024, στις 18:30 σε ένα ταξίδι στην ιστορία των γλυπτών του Παρθενώνα.

Στέκονται χιλιάδες μίλια μακριά μας…  Κι όμως ο «ψίθυρός» τους αντηχεί στ’ αφτιά μας δυνατά και μας καλεί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μπορέσουν να γυρίσουν σπίτι τους. Να ενωθούν και πάλι με τα Γλυπτά, που προσμένουν καρτερικά στον Παρθενώνα, για εκείνη τη μεγάλη μέρα. Τότε που όλα μαζί θ’ αναδείξουν ακόμη περισσότερο το μεγαλείο του ναού, στην κορφή του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Την Δευτέρα 1η Ιουλίου,  θα προσθέσουμε τη δική μας φωνή σ’ αυτόν τον «ψίθυρο», να τον κάνουμε… κραυγή, ώστε τα Γλυπτά του Παρθενώνα να πάρουν το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι τους. Εκεί που ανήκουν, εκεί που πρέπει να είναι…
Θέλουμε ν’ ακουστεί δυνατά το «TAKE ME HOME», που αποτελεί το σύνθημα του κινήματος «Athena Take me Home» και προσβλέπει ότι οι ελληνικές (και όχι μόνο) φωνές θα οδηγήσουν στον επαναπατρισμό.

Μέσα από μία υπέροχη μουσικό-κινητική παράσταση, θα πραγματοποιήσουμε ένα ταξίδι στην ιστορία των Γλυπτών του Παρθενώνα και θα ζητήσουμε – ή να το θέσουμε ακριβέστερα – θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ τα Γλυπτά του Παρθενώνα να έρθουν σπίτι τους. Θα διεκδικήσουμε να μπει ένα ΤΕΛΟΣ σ’ αυτή την απουσία τους από το φυσικό τους χώρο.

Πηγή: https://www.notia.gr

Related posts

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης: Μουσικό παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 6/12

xristiana

Ρεύμα: Νέο τιμολόγιο με σταθερό κόστος 12,3 λεπτά την κιλοβατώρα, οκτάμηνης διάρκειας

xristiana