ΚεντρικήΥγεία

Η καθημερινή λήψη πολυβιταμινών δεν συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου

27/6/2024

Δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ της τακτικής χρήσης πολυβιταμινών από υγιείς ενήλικες και του χαμηλότερου κινδύνου θανάτου, όπως διαπίστωσε μεγάλη ανάλυση δεδομένων από σχεδόν 400.000 ενήλικες στις ΗΠΑ.

Πολλοί ενήλικες στις ΗΠΑ λαμβάνουν πολυβιταμίνες με την ελπίδα να βελτιώσουν την υγεία τους. Ωστόσο, τα οφέλη και οι βλάβες από την τακτική χρήση πολυβιταμινών παραμένουν ασαφή. Στη συγκεκριμένη έρευνα, αναλύθηκαν δεδομένα από τρεις γεωγραφικά διαφορετικές μελέτες που αφορούσαν συνολικά 390.124 υγιείς ενήλικες στις ΗΠΑ, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η ανάλυση έδειξε ότι τα άτομα που έπαιρναν καθημερινά πολυβιταμίνες δεν είχαν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία σε σχέση με τα άτομα που δεν έπαιρναν πολυβιταμίνες.

Δεν υπήρχαν επίσης διαφορές στη θνησιμότητα από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις ή εγκεφαλοαγγειακές ασθένειες. Στα αποτελέσματα έγιναν προσαρμογές για παράγοντες, όπως η εθνικότητα, η εκπαίδευση και η ποιότητα της διατροφής.

Πάντως οι ερευνητές σημειώνουν ότι είναι σημαντικό να αξιολογηθεί η χρήση πολυβιταμινών και ο κίνδυνος θανάτου και σε άλλους πληθυσμούς, όπως εκείνοι με τεκμηριωμένες διατροφικές ελλείψεις, καθώς και ο πιθανός αντίκτυπος της τακτικής χρήσης πολυβιταμινών σε άλλες συνθήκες υγείας που σχετίζονται με τη γήρανση.

Η μελέτη, με επικεφαλής ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «JAMA Network Open».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

xristiana

Play4life Από Το ΚΕΘΕΑ Και Την Αθλητική Ένωση Ελλήνων Αστυνομικών

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Την Επόμενη Εβδομάδα Στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

xristiana