ΚεντρικήΚοινωνικά

«Αηδονίδεια 2024»: Συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη

4/6/2024

Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του εμβληματικού δασκάλου της παραδοσιακής μας μουσικής, Χρόνη Αηδονίδη, διοργανώνει ο Δήμος Βριλησσίων στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Υψηλάντου, Άνω Βριλήσσια).

Την Κυριακή 16/06/2024 στις 21:00, η πόλη τιμά τη μνήμη του μεγάλου καλλιτέχνη που διέσωσε, διαμόρφωσε, δημιούργησε και δίδαξε την πλούσια μουσική παράδοση.

Ο Χρόνης Αηδονίδης έζησε στα Βριλήσσια, ενώ για αρκετά χρόνια διετέλεσε ιεροψάλτης στον ιερό ναό Αναλήψεως του Κυρίου Βριλησσίων.  Τα «Αηδονίδεια» διοργανώνονται στην πόλη των Βριλησσίων κάθε χρόνο από το 2017.

Η φετινή διοργάνωση είναι όμως, διαφορετική, καθώς είναι η πρώτη μετά την απώλειά του ανθρώπου που με τις ερμηνείες του ένωσε τη Θράκη με την Πόλη και τη Μικρά Ασία, το παραδοσιακό τραγούδι με τη βυζαντινή μουσική. Το έργο του είναι μια γέφυρα με τις αλησμόνητες πατρίδες. Αγκάλιασε τους πρόσφυγες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Πόλης και της Ανατολικής Θράκης.

Τη συναυλία θα παρουσιάσει ο βιογράφος και προσωπικός φίλος του Χρόνη Αηδονίδη, συγγραφέας, Κώστας Παπασπήλιος. Τραγουδούν: Μπάµπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης. Συνοδεύει 5µελής παραδοσιακή ορχήστρα. Στην εκδήλωση συµµετέχει το Τµήµα Παραδοσιακών Χορών του Δήµου Βριλησσίων (Διδασκαλία – Χορογραφίες: Άντα Συριάτου). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Προσβάσιμες για ΑμεΑ παραλίες της Κέρκυρας

xristiana

Δελφοί – Θ. Πλεύρης: Σύντομα θα υπάρξει ανακαίνιση 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα

xristiana

Με Την Υποστήριξη Του Δήμου, Η Δράση Καθαρισμού Της Παραλίας Σαρωνίδας

xristiana