ΚεντρικήΚοινωνικά

Έρχεται το 9ο Δείπνο της Άνοιξης στη Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου!

20/6/2024

Με σύνθημα «Νοιαζόμαστε – Μοιραζόμαστε – Συναντιόμαστε» όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αλεξάνδρου Σβώλου, εκεί όπου θα στηθεί το 9ο Δείπνο της Άνοιξης, το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιουνίου, από τις 18:00 έως τις 23:00.

Για 9η χρονιά η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου διοργανώνει το «Δείπνο της Άνοιξης» φέτος και με τη συμμετοχή της Α’ Δημοτικής Κοινότητας.

“Πρόκειται για μία γιορτή γειτονιάς, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά σαν ένα κοινωνικό πείραμα αυτοοργάνωσης και αυτενέργειας το 2014, για να ενισχύσει τους κοινωνικούς δεσμούς και τις διαπροσωπικές σχέσεις στη γειτονιά. Σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου και σημείο αναφοράς για την πόλη.

Είναι ένα Δείπνο των κατοίκων της γειτονιάς και όχι μόνο, οι οποίοι κατεβαίνουν στο δρόμο με το φαγητό τους και το μοιράζονται σε μία γιορτή τρυφερής συνύπαρξης, χαράς και κεφιού, για να δείξουν έμπρακτα ότι ένας πιο ανθρώπινος δημόσιος χώρος είναι εφικτός.

Παράλληλα, υπάρχουν μουσικές και εικαστικές εκδηλώσεις και δράσεις καθ’ όλο το μήκος της οδού σε συνεργασία με καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης από τις 19.30 μέχρι τις 22.45″, αναφέρουν οι διοργανωτές σε σχετική ανακοίνωση.

Στο Καλλιτεχνικό – Μουσικό Πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 150 μουσικοί.

Η γιορτή θα ανοίξει με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Ομάδα Κρουστών Turukutu του Δήμου Παύλου Μελά.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα σχήματα: Urca di lima, Miroriro, Thessaloniki Dance Orchestra, Ανατολής ίχνη, Λαϊκόχορδο, Rosso Antico, Μουσικό ρεμπέτικο τρίο, Γιώργος Ξυπολητάς, Acoustreet, King Be, Church of Man κ.α.

Επιπλέον, θα στηθεί Παιδική Γωνιά και χώρος έκφρασης από τις 19.30, ο σύλλογος “το παραμικρό” θα δημιουργήσει κεριά για τον στολισμό των τραπεζιών και θα υπάρξουν πολλές ακόμα εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν στην συνέχεια!

«Από το πρωί μαγειρεύουμε, απομακρύνουμε τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα (διατίθενται δωρεάν πάρκινγκ από τη ΔΕΘ) και στολίζουμε τον δρόμο με μπαλόνια και κορδέλες.

Ο δρόμος το απόγευμα είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους καλλιτέχνες και τους μουσικούς ενώ παράλληλα όλοι και όλες, στρώνουμε τα τραπέζια και τις καρέκλες και συμμετέχουμε στη γιορτή!» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το φετινό μας Δείπνο γίνεται την τελευταία ημέρα της Άνοιξης και μεγαλύτερη μέρα του χρόνου ενώ ταυτόχρονα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και συμπίπτει με την Πανσέληνο της φράουλας του Ιουνίου! Όλοι αυτοί οι λόγοι συνηγορούν επίσης στο να έρθετε στη Γιορτή μας!

Φέτος το κεντρικό σύνθημα είναι «Νοιαζόμαστε – Μοιραζόμαστε – Συναντιόμαστε», προσθέτουν οι διοργανωτές.

Πηγή: https://www.thestival.gr

Related posts

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τη skincare ρουτίνα σου;

xristiana

Το 12o ”Στηρίζουμε…Παίζοντας”

xristiana

Haircare | Τα καλύτερα προϊόντα μαλλιών για προστασία από τον ήλιο

xristiana