ΚεντρικήΚοινωνικά

Tριήμερη εκπαίδευση “Διακρίσεις, Ρατσιστική βία και Ρητορικής μίσους”

22/5/2024

Η Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη (UNHCR) και του Δήμου Νεάπολης-Συκεών διοργανώνει στις 22-24 Μαΐου 2024 την τριήμερη εκπαίδευση “Διακρίσεις, Ρατσιστική βία και Ρητορικής μίσους”.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) περιοχή Στρεμπενιώτη.

Στόχος της τριήμερης κατάρτισης είναι να ενημερώσει τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις για την αποτελεσματική καταπολέμηση των διακρίσεων, της ρατσιστικής βίας και της ρητορικής μίσους προκειμένου να γίνουν φορείς της αλλαγής στις κοινότητές τους.

Επίσης να συζητηθούν κριτικά η κοινωνική ισότητα, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη σημερινή συγκυρία.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε οργανώσεις νεολαίας, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, δημοσιογράφους και υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Ερευνητές, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι θεσμών θα παρουσιάσουν μια σειρά θεματικών: Τετάρτη 22/5 «Ρητορική μίσους, Δημοσιογραφία και Δημόσιος λόγος», Πέμπτη 23/5 «Αναγνωρίζοντας τη Ρατσιστική βία – Κατανοώντας το πλαίσιο υποστήριξης των θυμάτων», Παρασκευή 24/5 «Αντιτσιγγανισμός – Μια ιδιαίτερη περίπτωση ρατσισμού» και «Καταγραφή περιστατικών Ρατσιστικής βίας».

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CERV “Butterfly Effect” που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ικανότητας αντιμετώπισης της ρητορικής και των εγκλημάτων μίσους καθώς και υποστήριξης των θυμάτων μέσω μιας διατομεακής και έμφυλης προσέγγισης.

Πηγή: https://thesstoday.gr

Related posts

Καλαμπόκι για μωρά: Οφέλη για την υγεία και έξτρα συμβουλές για γονείς

xristiana

Elevatefashion Show Στις Σέρρες

xristiana

Θεσσαλονίκη: Εργαστήριο Εκπαίδευσης Και Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Στο Β’ ΚΑΠΗ

xristiana