ΚεντρικήΚοινωνικά

13ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ

3/5/2024

Το 13ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ θα πραγματοποιήσουν ο Σύλλογος και η χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ»  στις 10, 11 & 12 Μαΐου 2024.                                 

Η Επίσημη Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 20.00,  στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, παρουσία της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και όλων των χορωδιών οι οποίες θα ερμηνεύσουν από ένα σύντομο μουσικό τους πρόγραμμα.

Οι Κεντρικές Συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. το Σάββατο 11/5 και  ώρα 19.30  όπου οι χορωδίες θα διαγωνιστούν  ενώπιον Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.  

Την Κυριακή 12/5 και  ώρα 11.30 η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Χορωδιακής Ένωσης κυρία Jozi Vovk  θα παρουσιάσει το έργο της Ένωσης καθώς και τις δυνατότητες και ευκαιρίες που παρέχει στις χορωδίες.

Την Κυριακή, ώρα 19.30 το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί με συναυλίες χορωδιών σε ελεύθερο και Μιούζικαλ πρόγραμμα ενώ θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού.

Η είσοδος για όλες τις Συναυλίες είναι ελεύθερη για το κοινό. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με  την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την ηθική υποστήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.                                                                                                                          

Το  Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που πραγματοποιείται εδώ και δώδεκα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, είναι ένας μοναδικός πολιτιστικός θεσμός στον κόσμο ως προς τη θεματική και την καινοτομία του που έχει αγκαλιαστεί από χορωδίες από όλο τον κόσμο, από  φορείς, συλλογικότητες, προσωπικότητες και  κυρίως από το μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ είναι αφιερωμένο από την ίδρυσή του στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία, τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.                                                                                                                                                     

Το Φεστιβάλ είναι και διαγωνιστικό με σημαντικά χρηματικά έπαθλα για τους νικητές και με Κριτική Επιτροπή που αποτελείται από γνωστούς και καταξιωμένους  μαέστρους όπως:  Κωστής Κωνσταντάρας,  Anna  Grabowska-Borys από την Πολωνία και Jasenka  Ostojić από την Κροατία.                                                                              

Στο φετινό Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν χορωδίες από την Φινλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία  και Ελλάδα.  Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει η ηθοποιός Βιβή Παντελίδου.     

Πηγή: https://cityportal.gr

Related posts

Ήπιος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις – Έως τους 28 βαθμούς η θερμοκρασία

xristiana

Τα Νέα Έργα ΣΔΙΤ Με Έμφαση Στην Τοπική Ανάπτυξη Στο 4ο ΣΔΙΤ Forum

xristiana

Ο Δήμος Πετρούπολης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

xristiana