ΚεντρικήΟμορφιά

Τα 5 beauty tips κατά του φριζαρίσματος για όμορφα μαλλιά

4/5/2024

Το φριζάρισμα των μαλλιών είναι σημάδι ότι η ίνα της τρίχας είναι κατεστραμμένη. Τα υγιή μαλλιά είναι ελαστικά, αυτό σημαίνει ότι τα λέπια της τρίχας είναι κλειστά, προστατεύοντας τις ίνες της τρίχας και την κερατίνη από τη βλάβη που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες.

Τα 5 beauty tips κατά του φριζαρίσματος για όμορφα μαλλιά

  • Λούσε μόνο το τριχωτό της κεφαλής και χρησιμοποίησε conditioner

Εάν τρίβεις τα μήκη των μαλλιών σου, νομίζοντας ότι αυτή η κίνηση θα κάνει τα μαλλιά σου πιο καθαρά, κάνεις λάθος. Μία από τις πιο σημαντικές καθημερινές πρακτικές για την πρόληψη του φριζαρίσματος είναι να εφαρμόζεις το σαμπουάν μόνο στο τριχωτό της κεφαλής και να χρησιμοποιείς πάντα conditioner στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών. Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιείται το ενδεχόμενο του στατικού ηλεκτρισμού, εμποδίζεται το άνοιγμα στα λέπια της τρίχας και εμποδίζεται επίσης το νερό να διεισδύσει στις ίνες, γεγονός που αποτρέπει το φριζάρισμα.

  • Ο κανόνας των 15 εκατοστών

Να στεγνώνεις τα μαλλιά σου χωρίς να τα τρίβεις με πετσέτα και χρησιμοποιώντας πάντα το πιστολάκι μαλλιών, αλλά με τον σωστό τρόπο: Σε μέτρια θερμοκρασία και σε απόσταση τουλάχιστον 15 εκατοστών από τα μαλλιά, κατευθύνοντας πάντα τη θερμότητα προς τις άκρες.

  • Προστάτεψε τα μαλλιά από τον αέρα

Τις μέρες με αέρα, είναι σημαντικό να προστατεύεις τα μαλλιά σου για να αποφύγεις την τριβή που καταλήγει να τα καταστρέφει. Το φυσικό λιπαρό οξύ αδιαβροχοποιεί τα μαλλιά και όταν είναι κατεστραμμένα, το ίδιο συμβαίνει και στην επιδερμίδα.

  • Βούρτσισε τα μαλλιά για να τα ξεμπερδέψεις

Είναι σημαντικό να ξεμπερδεύεις πάντα τα μαλλιά σου για να αποφύγεις την καταστροφή των ινών της τρίχας. Αυτό σημαίνει να τα βουρτσίζεις όταν είναι μπερδεμένα, αλλά όχι απαραίτητα το βράδυ.

  • Περιόρισε τη χρήση ισιωτικών

Στρέψε την προσοχή σου σε ένα γνωστό φαινόμενο: τον φαύλο κύκλο της καθημερινής χρήσης των ισιωτικών, όχι τόσο για το styling των μαλλιών όσο για να τα κάνουν λαμπερά και χωρίς φριζάρισμα.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στον Βόλο Στη Μνήμη Της Φενίννας Βασιλού Και Της Αναστασίας Τσανίδη

xristiana

Γιατί η δυτικού τύπου διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

xristiana

Γνωρίζεις ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ντεμακιγιάζ;

xristiana