ΚεντρικήΟμορφιά

Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες μετά τα 50 με την κρέμα ματιών

8/5/2024

Η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά λεπτή και εύθραυστη κι είναι εκείνη που συνήθως εμφανίζει πρώτη σημάδια γήρανσης. Για να τα αντιμετωπίσετε σίγουρα εντάξατε κάποια στιγμή μια κρέμα ματιών στη ρουτίνα σας. Πόσο σίγουρη είστε όμως ότι έχετε επιλέξει την κατάλληλη ή ότι κάνετε σωστή εφαρμογή; Ιδού τα πιο συχνά λάθη που πρέπει σίγουρα να αποφύγετε μετά τα 50.

  • Κάνετε λάθος επιλογή κρέμας

Μετά τα 50 μια απλή ενυδατική κρέμα ματιών δεν είναι αρκετή. Εμπιστευθείτε φόρμουλες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, αν θέλετε να μειώσετε την όψη των μαύρων κύκλων, ή η ρετινόλη, αν θέλετε να ελαττώσετε την όψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Αν το κυριότερο μέλημά σας είναι το οίδημα στην περιοχή, ενσωματώστε στη skincare ρουτίνα σας μία κρέμα ματιών με καφεΐνη, που θα τονώσει την μικροκυκλοφορία.

  • Είστε βίαιη κατά την εφαρμογή

Τρίβοντας την περιοχή, κατά την εφαρμογή της κρέμας μπορεί να προκληθούν φλεγμονή και βλάβες στα τριχοειδή αγγεία, που ίσως οδηγήσει στην έντονη υπερμελάγχρωση της περιοχής, ενώ η κακή αυτή συνήθεια μπορεί να οδηγήσει και στη δημιουργία περισσότερων λεπτών γραμμών.

Χρησιμοποιήστε τον παραμέσο, που τυπικά είναι το πιο αδύναμο δάχτυλο, και εφαρμόστε το προϊόν της επιλογής σας με απαλές ταμποναριστές κινήσεις.

  • Δεν κάνετε σωστή εφαρμογή

Η εφαρμογή της κρέμας δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στο κόκκαλο κάτω από τα μάτια. Για να επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από την κρέμα σας, εφαρμόστε την από την εσωτερική γωνία τους μέχρι την εξωτερική, έτσι ώστε να καταπολεμήσετε το “πόδι της χήνας”. Αν φυσικά η σύνθεση της κρέμας το επιτρέπει, μπορείτε να την εφαρμόσετε και στο κινητό βλέφαρο.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα Rapid Test Δεν Σταματούν Στον Δήμο Καλαμαριάς

xristiana

Ημερίδα Για Τον Αυτισμό Στη Σητεία

xristiana

Αυτά είναι τα 5 beauty tips που χρειάζεσαι για το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σου!

xristiana