ΚεντρικήΚοινωνικά

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αρωγός στους οικονομικά αδύναμους ενόψει του Πάσχα

2/5/2024

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενόψει του Πάσχα, στέκεται αρωγός στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας με την ανάληψη δράσεων που προσβλέπουν στην ενίσχυση του εορταστικού τραπεζιού των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα:

Θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες, σε κατοίκους των Δημοτικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας και αναλυτικά:

• Για την Α΄, Γ΄, Δ΄ Δημοτική Κοινότητα την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024
• Για την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα και για την Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2024
• Για την Β΄ Δημοτική Κοινότητα η διανομή θα πραγματοποιηθεί από το χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημοσίας Υγείας (Μοναστηρίου 53-55 5ος Όροφος) , την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024.

Επίσης υπάρχει μέριμνα για την ενίσχυση του εορταστικού τραπεζιού των οικογενειών που είναι δικαιούχοι της Δομής «Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου του Δήμου Θεσσαλονίκης» και συγκεκριμένα:
• Θα πραγματοποιηθεί διανομή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον μήνα Απρίλιο που θα λάβει χώρα στις 30 Απριλίου και 1,2 Μαΐου 2024, πακέτων, για τις 370 οικογένειες που είναι δικαιούχοι του προγράμματος.
• Θα πραγματοποιηθεί διανομή συσσιτίου στους έξι χώρους διανομής συσσιτίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 30 Απριλίου και 1,2 Μαΐου 2024 και πακέτων, για τις 300 ωφελούμενες οικογένειες της Δομής Παροχής Συσσιτίου, πέραν του καθημερινού συσσιτίου που λαμβάνουν.
• Θα πραγματοποιηθεί, με αρωγό την Εταιρία «LIDL HELLAS», διανομή εορταστικού γεύματος σε πακέτο, το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024 στις 12.30 το μεσημέρι, από τους 6 χώρους διανομής των συσσιτίων, στους 750 ωφελούμενους των συσσιτίων.

Για την ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα των αστέγων της πόλης μας που είναι ωφελούμενοι των Δομών Αστεγίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Υπνωτήριο Αστέγων και Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων), θα πραγματοποιηθούν δράσεις, κοινωνικοποίησης και στήριξης και συγκεκριμένα:
• Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024, θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους των Δομών Αστεγίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Υπνωτήριο Αστέγων και Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων), 195 μερίδες εορταστικού γεύματος σε πακέτο.
• Τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 2024 θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους των Δομών Αστεγίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Υπνωτήριο Αστέγων και Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων), 120 μερίδες εορταστικού γεύματος σε πακέτο.
• Τη Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024 θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους των Δομών Αστεγίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Υπνωτήριο Αστέγων και Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων), 195 μερίδες γεύματος σε πακέτο.
• Την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2024, θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους των Δομών Αστεγίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Υπνωτήριο Αστέγων και Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων), 120 μερίδες εορταστικού γεύματος σε πακέτο.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πλεύρης: Με μάσκα και τον Μάιο σε εσωτερικούς χώρους – Ενδέχεται να μην καταργηθεί το μέτρο

xristiana

Επιστολή στην υπουργό Εσωτερικών για την προσβασιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών

xristiana

Ημερίδα Με Θέμα «Ορατή Και Αόρατη Αναπηρία»

xristiana