ΚεντρικήΚοινωνικά

Η «Παριζίνα» του Λόρδου Βύρωνα στο Ντάνκαν

16/5/2024

Στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, οι μαθητές  του Τμήματος Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν παρουσιάζουν την Κυριακή 19 Μαίου 2024 Ώρες παρουσίασης: 11:00 π.μ., 12:00 μ.μ., 13:00 μ.μ. στο Ντάνκαν (Χρυσάφης 34 και Δικαιάρχου) μία εικοσάλεπτη χορευτική σύνθεση εμπνευσμένη από το ποίημά του, «Παριζίνα».

Ξεκινώντας από έναν περίπατο στον κήπο του Ντάνκαν θα ακούσουμε στίχους  του ποιήματος του Λόρδου Βύρωνα που είναι εμπνευσμένο από την τραγική ιστορία της Παριζίνας Μαλατέστα και θα παρακολουθήσουμε τους μαθητές του Ντάνκαν να το ερμηνεύουν χορευτικά.

Το πρώτο μέρος είναι ντυμένο με μουσική από τον συνθέτη Sergei Rachmaninoff  με τίτλο “La nuit l’ amour…”, εμπνευσμένη από το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα «Παριζίνα». 

Στο δεύτερο μέρος τη μουσική διακόπτουν στίχοι από το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα.

Σύνθεση Διδασκαλία: Αφροδίτη Βερβενιώτη, Γιώργος Γαβριήλ με την υποστήριξη της Lori Belilove.

H Lori Belilove είναι διεθνούς φήμης κορυφαία ερμηνεύτρια και πρέσβειρα του χορού της Ισιδώρας Ντάνκαν και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του The Isadora Duncan Dance Foundation & Company στη Νέα Υόρκη.  

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Το 1ο “Pink Together” στη Θεσσαλονίκη – Ενημερωτική εκστρατεία για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού

xristiana

 Ένας πατέρας έχει την υποψία ότι ο γιος του την κουνάει την αχλαδιά…!

xristiana

Όταν το νήπιο έχει υπερένταση λόγω της τηλεόρασης

xristiana