ΚεντρικήΚοινωνικά

Έρχεται θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και εφήβους στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

15/5/2024

Η Αντιδημαρχία Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι «Thespians» προσκαλεί παιδιά – μαθητές 10-14 χρονών σε ένα θεατρικό παιχνίδι γεμάτο αυτοσχεδιασμούς, μουσική, φαντασία και δημιουργικότητα, το Σάββατο 18 Μαΐου, 10:00-13:30, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να γνωρίσουν τα παιδιά και οι έφηβοι, τα σημαντικά οφέλη του θεατρικού παιχνιδιού και μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων, να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Το θεατρικό παιχνίδι συμβάλλει στην τόνωση των «κλειστών» ντροπαλών παιδιών και των εφήβων με χαμηλή αυτοεκτίμηση, ενώ μέσα από την άσκηση των αυτοσχεδιασμών, τα παιδιά και οι έφηβοι αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη, αξιοποιούν όλα τα εκφραστικά τους μέσα, μαθαίνουν να γίνονται πιο οξυδερκείς, με καλύτερα αντανακλαστικά και με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, Δρ Έφη Θεοδωράκη, ανέφερε πως μέσα από τη σωματική έκφραση και τα κινησιολογικά παιχνίδια, τα παιδιά και οι έφηβοι κατανοούν πλήρως την αίσθηση του χώρου, ενώ συγχρόνως νιώθουν άνετα με το σώμα τους και με την επαφή μεταξύ τους. Με εργαλείο τον λόγο και τη σπουδαιότητά του, μαθαίνουν να μιλάνε δυνατά, καθαρά και αργά, τονώνοντας την αυτοπεποίθηση τους, ενώ παράλληλα ενδυναμώνουν την ικανότητα τους να επικοινωνούν με τους άλλους νιώθοντας ίσοι.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα: 2313318661- 8663

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πλεύρης για Προσωπικό Γιατρό: Μόνη υποχρέωση του πολίτη να εγγραφεί

xristiana

Πόσο κακός είναι ο ύπνος με ανεμιστήρα;

xristiana

Δέρμα: Τι θα κερδίσει αν σταματήσετε να βάφεστε για λίγο

xristiana